Skip to main content
nieuws

Vredesweek 2023 heeft als thema: Vrede maak jezelf!

By 12 september 2023No Comments

De Alkmaarse Ambassade van Vrede organiseert van 16 t/m 24 september 2023 de jaarlijkse Vredesweek Alkmaar. Dit jaar staat de week in het teken van het thema ‘Vrede maak je zelf’. 

Tijdens de nationale Vredesweek laten al ruim 50 jaar tienduizenden Nederlanders zien dat het anders kan. En dat dat nodig is blijkt uit het feit dat Europa geconfronteerd wordt met een vernietigende oorlog. “Laten we vooral zelf aan de gang gaan”, vindt Jan Zwart een van de initiatiefnemers, “Grote veranderingen beginnen klein. In onze eigen straat en buurt. Dus ook in Alkmaar.”

Het programma: Activiteiten en bezinning

Het programma van de Vredesweek Alkmaar is divers en biedt voor ieder wat wils. Zo zijn er muziek-, dans- en theatervoorstellingen, lezingen, workshops en bezinningsmomenten.

Op zaterdag 16 september wordt de Vredesweek geopend in Taqa – Theater De Vest. Er is een programma met muziek, zang en dans en een vooruitblik op de rest van de activiteiten in de week.

Op zondag 17 september is er een opvoering van The Armed Man van componist Karl Jenkins bij het Apostolische Genootschap aan de Picassolaan.

Dinsdag 19 september wordt de korte film ‘Ook mijn plek’ vertoond in Mare Nostrum in Alkmaar noord. In de film worden alledaagse vormen van discriminatie in Alkmaar blootgelegd en worden er inzichten gegeven wat eraan te doen. Na de film is er een gesprek met filmer Chris Vijn.

Woensdag 20 september houdt Gijsbert van Iterson Scholten (docent politicologie en vredesvraagstukken aan de UVA) een gesprek over de 4 V’s van 450 jaar Alkmaars Ontzet: Vrijheid Verscheidenheid Verbondenheid Verdraagzaamheid.

Gedurende de hele Vredesweek zijn er meditatiebijeenkomsten, stadswandelingen en andere activiteiten, vertolkt de Stadsbeiaardier Vredesklanken en speelt de Karavaan ‘Vrij van verzet’.

Het volledige programma van de Vredesweek Alkmaar staat op www.art1nhn.nl/vredesweek-alkmaar-2023.

Over de Vredesweek Alkmaar
De Vredesweek Alkmaar is een initiatief van de Alkmaarse Ambassade van Vrede. De week wordt georganiseerd samen met o.a. Amnesty International, ILPA, Art. 1 NHN – Bureau Discriminatiezaken, Bevrijdingsfestival Alkmaar, 4 Mei comité, Brahma Kumaris en Flame of Hope.

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Leave a Reply

Share This