Skip to main content
nieuws

Alkmaarse veteranen richten stichting op

By 29 mei 2023No Comments

Al jarenlang staan de Alkmaarse Veteranen op het bevrijdingsfestival. En dat past prima. Want veteranen zijn beschermers van de vrijheid en brengers van humanitaire hulp. Hun kraam met daarnaast voertuigen tegenover het kinderfestivalterrein trekt altijd enorm veel belangstelling. Festivalbezoekers luisteren tijdens het festival geïnteresseerd naar de verhalen over hun vredesmissies en hoorden zo de boodschap die wij met het bevrijdingsfestival willen overbrengen: vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar heeft onze voortdurende steun nodig.

In de gemeente Alkmaar wonen bijna 600 veteranen die sinds de 2e wereldoorlog gediend hebben in meer dan honderd vredesmissies over de hele wereld. Zij hebben geholpen bij het handhaven van 75 jaar vrijheid.
Niet alleen die van ons, maar juist ook die van andere wereldburgers.

Veteranen, gewone mensen, die bijzondere dingen hebben gedaan voor vrede en vrijheid.
Het kan zo maar je buurman of buurvrouw zijn die naar een land is gestuurd om strijdende partijen te scheiden, burgers te beschermen en humanitaire hulp te verlenen.

Dit voorjaar is Stichting Veteranen Alkmaar opgericht. De stichting heeft o.a. als doel veteranen en samenleving met elkaar te verbinden. Veteranen hebben wereldwijd een belangrijke rol gespeeld bij het herstellen of in stand houden van vrede en veiligheid. Soms ten koste van hun eigen leven. De stichting ondersteunt hierbij tevens maatschappelijk belangrijke activiteiten als 4 en 5 mei.

Meer informatie staat op Stichting Veteranen Alkmaar. Zij zoeken sponsors en donateurs die hun helpen om hun doelen te bereiken.

 

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Leave a Reply

Share This