Skip to main content
nieuws

Vredesweek noodzakelijker dan ooit

By 15 september 2021No Comments

Van 18 t/m 26 september 2021 organiseert de Alkmaarse Ambassade van Vrede de jaarlijkse Vredesweek Alkmaar. Dit doen zij in nauwe samenwerking met Amnesty International Alkmaar, het ILPA, Art. 1 NHN – Bureau Discriminatiezaken, het Alkmaarse Bevrijdingsfestival, het 4 Mei comité en Flame of Hope. Samen met betrokken burgers geven zij tijdens de Vredesweek het signaal af dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar iets waar je elke dag, in je eigen omgeving aan kunt bijdragen. Het thema dit jaar is ‘Inclusief Samenleven’.

Tijdens de nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten al meer dan 50 jaar tienduizenden mensen zien dat het anders kan. Grote veranderingen beginnen vaak klein. In onze eigen straat en buurt. Ook in Alkmaar.

Het programma

De Alkmaarse Vredesweek wordt op zaterdag 18 september om 15.30 uur geopend in Taqa -Theater De Vest, met muziek, zang en ballet. Burgermeester Schouten houdt een toespraak en ook de Flame of Hope is aanwezig.

Later in de week programmeert het Filmhuis Alkmaar twee avonden met ‘Films die er toe doen’, uitgezocht door Amnesty Alkmaar.

Art.1 NHN organiseert de stadswandeling ‘Stap voor Vrede’, waarbij deelnemers op de route door de binnenstad allerlei organisaties passeren die bijdragen aan een inclusief Alkmaar. Frederique Janss van Art.1 NHN licht toe: ‘samen willen we al wandelend zoeken naar de verbinding om ondanks allerlei verschillen, met elkaar te zorgen voor een Alkmaar waarin we in vrede kunnen samenleven’.

Drie jonge Alkmaars filmsters, Senna Brammer, Zilver Dirks en Nathalie Kamp, maakten een korte film met de titel ‘Wat doe jij online, in vredesnaam?’ die via internet te zien is. Volgens opdrachtgever Hugo Koeman (Bevrijdingsfestival) is het betrekken van jeugd bij vredesactiviteiten een must. “Als ik op vergaderingen kijk wie zich bezighoudt met vrede en vrijheid, dan zie ik veel grijze koppen. Het wordt tijd dat we aansluiten bij kanalen die jongeren gebruiken om met elkaar te praten.”

Op zondag 26 september sluit het ILPA de Vredesweek af met een multicultureel festival voor jong en oud, in buurthuis Wijkgebouw Overdie van 15.00 tot 20.30 uur.

Het volledige programma van de Alkmaarse Vredesweek staat op www.art1nhn.nl/vredesweek-alkmaar-2021

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Leave a Reply

Share This