Skip to main content
nieuws

Bevrijdingsdag Alkmaar vieren we dit jaar online

By 30 april 2021september 15th, 2021No Comments

Dat je in Nederland vrij kunt leven, dat merk je bijna niet. Je denkt er niet elke dag over na. Het voelt vanzelfsprekend. Maar, zolang vrijheid in de rest van de wereld onder druk staat, moeten wij de vrijheid alle aandacht geven.

De coronamaatregelen maken het onmogelijk om Bevrijdingsdag te vieren met een groot gratis Bevrijdingsfestival in de Alkmaarderhout. Dat is jammer, want vrijheid vier je het liefst met z’n allen! De toevallige ontmoetingen met gelijkgestemden op het veld in de Alkmaarderhout, het samen-staan-we-voor-vrijheid gevoel, kortom de hartverwarmende viering van vrijheid en democratische verworvenheden, dat gaan we dit jaar dus missen.

Gelukkig vond het 5 Mei Comité een alternatief.

Online programma
In samenwerking met Regionaal Archief Alkmaar, Podium Victorie en andere Alkmaarse organisaties als Artiance en atletiekvereniging Hylas stelde het 5 Mei comité een online programma samen dat je op 5 mei om 12.00 via Streekstad Centraal kunt bekijken.
Het is een feestelijk programma dat vanuit verschillende invalshoeken aandacht geeft aan het thema waar het om gaat: Vrijheid in Alkmaar. Toen en nu.
Waarnemend burgemeester Emile Roemer, stadsdichter Joris Brussel en beiaardier Christiaan Winter werken mee. De bekende van oorsprong Alkmaarse artiest Yori Swart was in 2009 de festivalopener. Zij doet nu een optreden vanuit haar studio.

Kijk op 5 mei om 12.00 via Streekstad Centraal.
Herhalingen op 6 en 7 mei ook om 12 uur.

De losse onderwerpen van het programma zijn zo spoedig mogelijk ook via ons youtube-kanaal te bekijken.

Wil je een voorproefje? Bekijk de teaser!

Streekstad Centraal Televisie is te vinden:

– Digitaal via Ziggo:
  voorkeuzekanaal 36 (mediabox, Alkmaar stad, voormalig UPC gebied)
  voorkeuzekanaal 42 (mediabox, Alkmaar buitengebied, Heerhugowaard, Langedijk)
  voorkeuze kanaal 331 (CI+)

– Digitaal via internet:
  https://www.youtube.com/channel/UCdkyaKE-zVPTnXKIJZPFpog
– https://www.streekstadcentraal.nl

– Digitaal via Smart TV:
  Open de app “Youtube” en zoek op “Streekstad Centraal”

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Leave a Reply

Share This