Skip to main content
nieuws

Een Alkmaars standbeeld voor Tante Truus

By 14 april 2019No Comments

De in Alkmaar geboren Truus Wijsmuller-Meijer had een groot aandeel in het redden van ± 10.000 voornamelijk joodse kinderen. Zij werden tussen 1938 en mei 1940 via Kindertransporten in veiligheid gebracht. Om dat te regelen bezocht ‘Tante Truus’ zelfs Adolf Eichmann. Tot op de dag van de Nederlandse capitulatie lukte het haar om 74 kinderen uit het Burgerweeshuis Amsterdam op de boot naar Engeland zetten.
Haar inzet voor de vrijheid en de levens van zovelen mag nooit vergeten worden.

Daarom zetten het Bevrijdingsfestival en het 4 Mei comité en zich ook in voor de realisatie van een standbeeld voor ‘Tante Truus’. Dit kost geld en daarom is een inzamelingsactie gestart.
De Alkmaarder of het Alkmaarse bedrijf die uiterlijk 1 mei het hoogste geldbedrag geld doneert, wordt uitgenodigd om tijdens het Bevrijdingsfestival op zondag 5 mei samen met burgemeester Bruinooge het Bevrijdingsvuur te ontsteken.

Meer informatie op de site van Historische Vereniging Alkmaar.

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Leave a Reply

Share This