Skip to main content
nieuws

Op ons bevrijdingsfestival doen studenten van Horizon College werkervaring op

By 8 april 2019november 15th, 2019No Comments

Bevrijdingsfestival Alkmaar en het Horizon College bouwen de samenwerking uit. Mbo-studenten gaan verschillende werkzaamheden op hun vakgebied uitvoeren om van het Bevrijdingsfestival een nog groter feest te maken. De studenten doen zo praktijkervaring op én het Bevrijdingsfestival boort een doelgroep van jonge professionals aan.

Vorig jaar werd de eerste stap naar samenwerking gezet. Lange Frans en studenten van het Horizon College traden toen op met ‘Blijf bij de les’, dat Lange Frans samen met studenten maakte.

Nu wordt de samenwerking intensiever en gaan studenten van onder meer horeca, beveiliging en vormgeving aan de slag voor festival.

Hugo Koeman van het Bevrijdingsfestival: ‘Wij zochten een maatschappelijke partner en die hebben we met het Horizon College gevonden. Met deze samenwerking doen jonge talenten werkervaring op en kunnen wij de kosten beperken voor dit gratis festival dat door vrijwilligers wordt gerund. Tegelijk laten we meer jongeren kennismaken met het thema vrijheid en respect voor elkaar. Dus een win-win situatie.’

Voor het Horizon College is deze samenwerking een uitgelezen kans om werelden met elkaar te verbinden. Arthur van Ooijen, hoofd Communicatie & Marketing van het Horizon College: ‘We vinden het belangrijk dat onze studenten hun talenten ontwikkelen en inzetten, binnen en buiten de school. Met deze samenwerking kunnen studenten laten zien wat zij waard zijn. Een festival van deze omvang is een hele goede praktijkschool. Bevrijdingsfestival Alkmaar is een ons op het lijf geschreven partner.’

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Leave a Reply

Share This