Skip to main content
nieuws

Bestedingen bij onze horeca zorgen voor gratis festival

By 4 april 2018maart 30th, 20196 Comments

Het Bevrijdingsfestival wordt georganiseerd door vrijwilligers van de onafhankelijke stichting 5 Mei Comité Alkmaar. Dus niet door gemeente Alkmaar of een commercieel bedrijf.
Door bestedingen bij onze horeca brengt het publiek bijna driekwart van de kosten van het festival op. Ook dit jaar is meenemen van eten en drinken niet toegestaan. Bij de ingang wordt gecontroleerd.
Toegang blijft gratis. En de horeca is vriendelijk geprijsd.

Dit jaar zetten we een volgende stap op weg naar vergroening van het festival. Om de hoeveelheid afval (en dus kosten voor opruimen) te beperken, stellen we gratis plastic bekers ter beschikking. Die worden gespoeld en opnieuw gebruikt.
Help ons door de bekers naar de bars terug te brengen.

We hebben een goede naam opgebouwd in de wereld van de festivals. Bands willen graag bij ons spelen, publiek is altijd enthousiast en we hebben meestal mooi weer.
Dat willen we graag zo houden. Daar hebben we dus de bestedingen van ons fantastische publiek bij nodig.

Bestuur

Author Bestuur

More posts by Bestuur

Join the discussion 6 Comments

 • Marco Reekers schreef:

  Weg ‘romantiek’ van het kleedje met eigen hapjes en drankjes over en weer….
  Maar natuurlijk een logisch gevolg. De kosten moeten gedragen worden. Het blijft een super leuk festival, we zijn dan ook gewoon weer vd partij hoor!!……. met kleedje ?

 • Robin schreef:

  Vraagje. Ik begrijp helemaal dat er wat verdiend moet worden, das prima (en ik hou van tapbier). Maar is het wel toegestaan om voor mijn 2- en 5-jarige meiden hun eigen rietjesbekers met limonade mee te nemen? En een banaantje of kinderkoekje? Ik hoop dat dat toch geen probleem is.

  • Bestuur schreef:

   Beste Robin,
   We doen het niet om meer te verdienen. Het is bij alle evenementen in Alkmaar niet meer toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Daar moeten wij ook aan voldoen.
   Voor kinderen in de leeftijd van die van jou lossen we het soepel op.

 • Bas schreef:

  Helaas, weer wat leuks omzeep geholpen door de gemeente Alkmaar. Ga wel ergens anders kijken waar je wel met je eigen hapje en drankje heen kunt

  • Bestuur schreef:

   Beste Bas,
   Het staat je vrij om niet te komen en daar hebben we respect voor. Maar wij vinden het wel jammer. We hebben een heel jaar als vrijwilligers veel van onze vrije tijd besteed aan het organiseren van het festival. Het is belangrijk om massaal te laten zien dat we voor vrede zijn. Toch?!

 • Bestuur schreef:

  Zoals al eerder gezegd: het is niet ons idee. Het evenementenbeleid van Alkmaar geldt voor alle evenementen en dus ook het onze. Overigens als je op het terrein staat is er geen hek te zien.

Leave a Reply

Share This