Rapper Lange Frans brengt samen met de Horizon Allstars op ons bevrijdingsfestival voor het eerst Blijf bij de les live op de buhne! Twintig studenten met diverse achtergronden van verschillende mbo-opleidingen van het Horizon College maakten samen met Lange Frans dit nummer. De song gaat over thema’s als vrijheid en respect voor elkaar en verbinding. Het past prima om dat op ons podium live in première te laten gaan. Het unieke optreden van Lange Frans en de Horizon Allstars staat gepland vanaf 14.45 uur, net na het ontsteken van het bevrijdingsvuur.
Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, riep eind vorig jaar studenten op mee te doen met de masterclass van Lange Frans. In drie sessies werd de muziek en de tekst geschreven en de videoclip opgenomen. Lange Frans is trots op het resultaat. ‘De studenten hebben fantastische talenten laten zien en zich in korte tijd enorm ontwikkeld. Het resultaat is boven verwachting. Naast dat zij van mij hebben geleerd, hebben de studenten mij ook geïnspireerd. En dat is supertof om mee te maken.’

Gevlucht uit Syrië
Wadeeh Ebraheem uit Heiloo (op de foto rechts naast Lange Frans) weet als geen ander hoe belangrijk vrijheid is. Hij is één van de mbo-studenten die de tekst voor het liedje heeft geschreven en gezongen. Als vijftienjarige jongen vluchtte hij in z’n eentje vanuit Syrië naar Nederland en dat gegeven is in het nummer opgenomen: Ik pak wat de toekomst mij kan geven, ik heb hier veel liefde en respect gekregen, ik heb leren bewegen over moeilijke wegen, maar hier vond ik zonneschijn na de regen.
Wadeeh vindt het supergaaf dat hij de kans kreeg om samen met Lange Frans zijn muzikale talenten te ontwikkelen. ‘Ik krijg positieve energie in Nederland. Hier kan ik in vrijheid en veiligheid leven en ik ben enorm gemotiveerd om hier een toekomst op te bouwen.’

Benieuwd naar wat Lange Frans samen met de Horizon Allstars heeft gemaakt, bekijk de clip.
Lange Frans zingt natuurlijk ook aantal eigen nummers.

Share This